Historia

Sedan barnsben har jag (Lisa) älskat hundar. Hade ingen egen men hade turen att bo nära en kennel som födde upp flera olika raser, bl.a Schipperke. Men på den tiden var det inte dessa små som var mina favoriter utan deras Schäfrar och Dobermann. I ur och skur sprang jag dit för att gå ut med deras hundar. Jag kunde vara ute i timmar och tränade och lekte med dem. Höjdpunkterna var förstås när jag fick hjälpa till med valparna minns att jag redan då älskade den säregna doften i valprummet och drömde om egen hund.

Min första hund köpte jag 1991, det var en Schipperke vid namn Coiras Oliver. Han var en fantastisk hund på alla sätt och vis och en typisk Schippe så som jag vill att de ska se ut. Hans framgångar i utställningsringen medförde att han blev pappa till många fina valpar. Min första schipperkekull föddes 1995 undan Bobelz Rebecca. Det blev fem valpar och 1:a av 3 kullar under prefixet Wild Rovers. Ett antal Staffordshire bullterrier kullar blev det också under Wild Rovers. Den tik som startades med var en äldre tik som övertogs och för att få sin tredje kull valpar, tre fina valpar blev det. Hon hette Olga och var en otroligt härlig hund.

1999 hade jag fått äran att överta Coiras kennel efter Ewa Cederblad och min första kull under prefixet Coiras föddes. Det var undan min inköpta tik Daniran's Ametist som var en av de vackraste schipperketikarna jag skådat. Dessvärre visade det sig efter att hon fått sina fem valpar att hon hade epilepsi och hon togs självklart ur avel. Istället så tog jag in en tikvalp från Daniran's kennel som hade parat med min Oliver. Daniran's Chevrolet  fick två kullar.

2004 föddes våran dotter Livia och jag trappat ner hunderiet helt och hållet. Det blev några år av helt andra aktiviteter som hör till när man har en liten. 2007 kom Faksimil Zsa Zsa Gabor till oss som familjehund, eller rättare sagt Livias hund. Hon finns fortfarande med oss och vakar över och vaktar Livia dygnet runt och har följt henne på hennes alla upptåg genom åren. 

Tankarna på att starta upp med uppfödningen igen väcktes en dag då vi av en händelse campade på Skantzö camping i Hallstahammar samtidigt som det var Golden DM. Vi träffade på en bedårande tikvalp som till råga på allt var till salu. Så blev vi med Golden retriever...


Här kan du kontakta oss

Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis!